10 Прояви Святого Духа



The прояви святого духа Вони виражають вищу духовну реальність, яка визначається як сила, енергія, сила або дія Бога, так що його буде виконано.

З численними інтерпретаціями та різноманітними концепціями відповідно до кожної теологічної школи, Святий Дух є одним з найважливіших героїв Біблії, священної книги католицизму..

Для релігій, таких як католицизм, активна сила Бога, яка виражається у формі влади і влади в відданих Христа.

Воно зазвичай представлено у формі голуба, оскільки за євангелією: «Ісус вийшов з води; І відкрилося йому небо, і побачив Духа Божого, що сходив у вигляді голуба, і сходив на нього »(Матвія 3:16)..

Святий дух є також третьою особою Трійці, яка завершує Бога Отця і Сина Бога (Ісуса Христа). Існують різні дискусії про цю концепцію, пов'язані з походженням цієї особи, його ім'ям і особливо якщо це присутність Бога чи ні. Тим не менш, одностайність серед різних конфесій християнства в своїй більшості наділяє Святого Духа походженням Бога.

У широкому розумінні можна виділити чотири аспекти стосовно Святого Духа:

  • Для модалістів вони відповідають божественній, безособовій силі або якості.
  • Для аріанів святий дух має духовну ідентичність, яка має високий характер, але яка наділяється умовою ангельської істоти.
  • Тритеїст сприймає святого духа як іншого Бога, нижчого від головного.
  • Для тринітаріїв, що відповідає католицькому християнству, є божественною людиною.

Можливо, вас також зацікавлять ці короткі цитати з Біблії.

Прояви Святого Духа по всій Біблії

1- Луки 11: 9-13

А Я вам кажу: просіть, і буде вам дано. шукайте, і знайдете; стукайте, і він вам відкриється. Тому що кожен, хто просить, отримує; і той, хто шукає, знаходить; і тому, хто кличе, він відкривається. І котрий з ваших батьків, коли проситиме хліб, дасть йому камінь, або, якщо він ловить рибу, то чи дасть йому змія? (...) ".

Цю цитату з апостола Луки можна сприймати як посилання святого духа як Божої сили і волі. Відповідно до тексту, він буде відповідати, якщо ви плачете, він буде там, щоб допомогти і навчити, хто потребує цього, коли все здається закінченим і горизонт темний.

У цьому сенсі святий дух є силою, яку просять і просять допомогти віруючим, навіть якщо він не може його побачити.

2-е Івана 14: 16-18

І я буду молитися до Отця, і Він дасть вам іншого Утішителя, щоб бути з вами назавжди; Дух правди, якого світ не може прийняти, бо не бачить і не знає його, ви знаєте його, бо він живе з вами, і буде в вас. Я не залишу вас сиротами; Я прийду до вас (...) ".

Можливо, один з віршів, що більшість суперечок пробуджується через його помилкові тлумачення. Тут, на думку богословів, Іван говорить про Бога як про Утішителя, який, хоча його не можна бачити, завжди присутній..

3 - Дії 19: 6    

А коли Павло поклав на них руки, то на них зійшов Святий Дух. І вони говорили мовами, і пророкували. Їх було близько дванадцяти. А коли Павло увійшов до синагоги, промовив три місяці, сперечаючись і переконуючи про Боже Царство (...).

У цьому уривку прояв святого духа відноситься до послуху у слові Божому, щоб увійти до його царства і врятуватися через досвід.

4 - Римлянам 8:26

Так само і Дух допомагає нам у нашій слабкості; бо ми не знаємо, як молитися так, як маємо, але сам Дух заступається з невимовним стогоном ".

У цьому уривку зроблено прояв святого духа, який виходить за межі сили або потужного ставлення Бога.

5-е Коринтянам 2: 9-10

Те, що око не бачило, і вухо не чуло, і не входило в серце людини, те, що Бог приготував для тих, хто любить Його. Але Бог відкрив нас через Духа, бо Дух досліджує все, навіть глибину Божу..

У цьому вірші Біблії прояв святого духа є у всіх людей, тому що він єдиний, хто може знати всі свої думки.

6-е Ефесянам 2: 1

"І він дав вам життя, коли ви були мертві у ваших прогріхах і гріхах (...)". У цьому біблійному уривку святий дух - це відчуття, яке проходить через людей, чиє життя є його роботою.

7- Тіто 3:5 - 6

"Він нас врятував не за діла праведності, які ми зробили, але за Його милість, за миття відродження і за відновлення в Святому Дусі, яке він виливав на нас рясно через Ісуса Христа, нашого Спасителя".

Один з уривків Біблії, які містять велику правду про будівництво віри. Бог є Спасителем, доброзичливим, володарем всієї благодаті і досконалим даром і святим духом на його шляху.

8- Дії 2:38

Петро сказав їм: Покайтеся, і хрестіть кожного з вас в ім'я Ісуса Христа для прощення гріхів. і ви отримаєте дар Святого Духа ".

У цьому короткому вірші священної канонічної книги існує також протиріччя віри в те, що спасіння відбувається у хрещенні. На думку богословів, помилково вірити в це, бо в Біблії зрозуміло, що спасіння відбувається тільки через благодать віри в Ісуса Христа..

 9- Гал. 5:22 - 23

А плід духа: любов, радість, мир, терпіння, милосердя, милосердя, віра, лагідність, стриманість; проти таких речей немає закону, - говорить Біблія про святого духа.

У цьому біблійному уривку стає зрозумілим, що плід святого духа, як сила Бога, не є миттєвою, але приходить постійно, входячи в підсвідомість і несвідоме людину. Там, в тому місці, де жодна людина не може досягти, буде божественна присутність.

Плід святого духа - очищаючий, коригуючий і переорієнтуючий чоловік, який може тільки і повинен співпрацювати з вірою і вірою в нього.

10 - Рим. 8: 13 - 17

Бо коли житимете за тілом, то помрете; Але якщо Духом вб'єш тілесні справи, то житимеш. Тому що всі, хто очолюється Духом Божим, такі діти Божі (...) ".

У цьому вірші Біблії римляни роблять чергу, щоб говорити про християн і наділяти їх як послідовників Божої роботи на Землі. Святий дух проявляється в цьому священному місці як сила, що дає людині необхідну безпеку через совість.

Список літератури

Біблія, різні уривки.